xalandrinews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ένωση Γονέων Χαλανδρίου: «Δύσκολες ώρες για τον λαό της Παλαιστίνης – Δύσκολες ώρες για την ανθρωπότητα»

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου:

Η χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη λωρίδα της Γάζας είναι σε εξέλιξη. Από προχθές το βράδυ βλέπουμε εικόνες και λαμβάνουμε πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στον πολυπληθέστερο υπαρκτό θύλακα Παλαιστινίων, μια λωρίδα γης πλάτους 5 και μήκους 30 χιλιομέτρων, στην οποία στοιβάζονται 2 εκατομμύρια ψυχές, εκδιωγμένες οι περισσότερες από τα πατρογονικά τους εδάφη, μέσα από μια συνεχή διαδικασία δεκαετιών.

Η πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη είναι ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη φυλακή, καθώς τα τελευταία 16 χρόνια είναι αποκλεισμένη από στεριά, αέρα και θάλασσα. Η επιβίωση των κατοίκων της ρυθμίζεται έξω από κάθε ηθική και δίκαιο, από τους κανόνες που θέτει ο ισραηλινός στρατός κατοχής, που περιλαμβάνουν από τον έλεγχο της εργασίας και των απαραίτητων εφοδίων των κατοίκων της, μέχρι τον καθορισμό των τροφίμων και των θερμίδων που μπορεί ένας Παλαιστίνιος να καταναλώνει.

Ο πόλεμος που γίνεται αυτή την στιγμή εκεί δεν είναι πόλεμος μεταξύ δύο στρατών. Είναι πόλεμος μεταξύ ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός λαού αιχμαλώτου, που γίνεται με όρους εθνικής εκκαθάρισης, βγαλμένους από τις σκοτεινότερες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Οι Παλαιστίνιοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται, γιατί απλά υπάρχουν, με τους ισχυρούς του πλανήτη να επιχαίρουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, πάνω από το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά. Μεταξύ των θυμάτων, έχουν, μάλιστα, επιβεβαιωθεί 3.000 δολοφονημένα παιδιά.

Ως γονείς, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση: η συλλογική τιμωρία ενός λαού, την οποία η διεθνής κοινή γνώμη θα πρέπει όχι απλά να ανέχεται αλλά και να επικροτεί, δεν μπορεί να είναι φυσιολογική. Το να καίγονται παιδιά στα σπίτια τους δεν μπορεί να είναι σωστό και το να βομβαρδιζονται νοσοκομεία δεν μπορεί να είναι κανονικό.

Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου, την ανταλλαγή όλων των ομήρων και από τις δύο πλευρές, τον άμεσο εφοδιασμό με ανθρωπιστική βοήθεια των αποκλεισμένων Παλαιστινίων, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την άμεση έναρξη συνομιλιών, που θα οδηγήσουν στην Ειρήνη στην περιοχή, με σεβασμό στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του κάθε λαού, για τον κόσμο του και για τη γη του. Γη Χαναάν πρέπει να υπάρχει για όλους τους λαούς, όπως η ίδια η εβραϊκή ιστορία έχει περιγράψει.

Τέλος, ζητάμε από όλους να μην συμβιβαστούν με το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που γίνεται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και στιγματίζει την εποχή μας, παράγοντας κι άλλα αδιέξοδα στην πολύπαθη περιοχή της Μεσογείου, πολύ περισσότερα από όσα η τελευταία μπορεί να σηκώσει.

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι ΜΚΟ έγιναν ΟκοιΠ: Ενεργοποιήθηκαν οι δύο νέες ψηφιακές βάσεις δεδομένων – Τα κίνητρα για την εγγραφής τους

Το “ευχαριστώ” της οικογένειας Κώστα Παττακού προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΤΕΛ: Έρχεται αύξηση στα εισιτήρια – Πού θα κυμανθεί